Ain't MisBehaving Adfærdsklinik

adfærdskonsulent Ayoe Hoff

Emne

Arkiv

Jeg træner også hunde

Besøg DogBehaving.dk og få mere at vide om adfærdsbehandling og træning af hunde.
facebook  Youtube

Dig og mig og vi to billedeDig og mig og vi to? – om forholdet mellem mennesket og katten.

Forskningen i forholdet mellem menneske og kat er stadig ny, og kan derfor stadig give overraskende, og ikke altid helt populære, resultater. Læs her om ny forskning i forholdet mellem katten og mennesket, der antyder at katten ikke har det samme forhold til sit menneske som hunden.

Artiklen er udgivet i Dyrefondets blad Februar 2016 og kan læses på side 24 her.

Confuse a catI denne artikel, fra Kattemagasinet nummer 2, 2015, fortæller jeg om mit arbejde som katteadfærdskonsulent. Jeg forklarer om de forskellige typer problemadfærd jeg møder når jeg tager på konsultation, og om hvordan en typisk adfærdskonsultation forløber.

Artiklen kan læses på side 40 her.

Se den lille kattekillingI denne artikel fra Dyrefondets Blad nummer 3, 2015, fortæller jeg først om hvorfor det er så vigtigt at vælge en killing der er sund og rask, over 12 uger, og som også helst koster et lille beløb. Dernæst, på de efterfølgende sider (s 12-13), giver jeg nogle gode råd til at give den lille ny en så god start i dens nye hjem som muligt.

Artiklen kan læses på side 10 her.

Kat og kat imellemDenne artikel, fra Felis Danicas Kattemagasinet, nummer 3, 2014, giver dig svar hvorfor der nogle gange opstår konflikter når flere katte lever sammen. Artiklen fortæller hvordan du skal spotte signaler for at dine katte ikke er glade for at leve sammen, og giver dig gode råd om hvordan du kan forebygge konflikter i din katteflok.

Artiklen kan læses på side 30 her.

Dyrefondet 6-2014Vi mennesker kan nogen gange føle os godt og grundigt manipuleret af vores kat, når den f.eks. miaver vedholdende for at få mad, vækker os klokken 5 om morgenen med en mere end insisterende spinden, eller endda har lært sig at åbne  døre, skabe og skuffer til egen fordel.

Denne artikel fortæller om hvorfor katten  miaver så meget  til os mennesker, modsat at den faktisk sjældent miaver til andre  katte, om kattens  ‘monster-spind’ når den vil opnå noget, og om hvordan katten  lærer rigtigt meget  ved at observere os mennesker.

Artiklen kan læses på side 28 her.

Når katten angriber - forside

At katte angriber deres ejere er desværre ikke ualmindeligt. Specielt unge indekatte kan finde på at angribe deres ejere. Katteangreb er farlige både for ejerne, og for kattene selv, da katten ofte risikerer at blive aflivet. I denne artikel kan du læse om de underliggende årsager til at katte angriber deres ejere, og hvordan angrebs-adfærd kan forebygges, eller behandles hvis adfærden allerede er opstået.

Artiklen kan læses på side 10 her.

Dyrefondet - 1- 2014 - Hundemennesker kan sagtens blive kattemennesker Det er dejligt at have hund. Men det er lige så skønt og givende at have kat, hvilket mange hundeejere ikke er klar over. Katte knytter sig lige så tæt til mennesker som hunde gør. Og så behøver de ikke at komme ud at gå tur hver dag, men skal naturligvis aktiveres på anden vis. Artiklen fortæller mere om alle fordelene ved at have kat, og om at det nogen gange, hvis man er gangbesværet eller syg på anden vis, kan være en god ide at overveje at få en kat hvis man har måttet opgive at have hund.

Artiklen kan læses på side 10 her.

Når katten går amok - forsideEn kat kan blive så frustreret og rasende over et eller andet, at den lader sin vrede gå ud over en uskyldig artsfælle eller sin egen ejer, for den sags skyld. Den form for aggression, såkaldt redirigeret aggression, er ikke bare meget voldsom. Den er også rigtig svær at slippe af med. Læs i denne artikel mere om hvad redirigeret aggression er, og om hvordan man kan arbejde med denne type adfærdsproblem hos katten.

Artiklen kan læses på side 10 her.

Et godt liv som indekat - side 1Er de synd for katten at skulle leve hele sit liv i en lejlighed og aldrig komme ud? Svaret er nej, hvis du sørger for at aktivere katten, så den får dækket sine behov. Men du skal regne med at bruge lige så lang tid på din indekat, som du skal på en hund. Katte passer nemlig ikke bare sig selv – især ikke indekatte. Læs min artikel i Dyrefondets blad nummer 5/2013 om at have indekatte og hvad du kan gøre for at give dem et godt liv.

Artiklen kan læses på side 10 her.

Få rådgivning

Læs mere om typiske adfærdsproblemer, som jeg kan hjælpe dig og din kat med at løse. Kontakt mig på
tlf. 28 99 66 53

Jeg samarbejder med

 

Maxizoo

Jeg er medlem af