adfærdskonsulent Ayoe Hoff
Emne
Arkiv
Jeg træner også hunde
Besøg DogBehaving.dk og få mere at vide om adfærdsbehandling og træning af hunde.
facebook  Youtube

Når vi deler hjem med katten og hunden deler vi også hjem med deres grundlæggende naturlige behov og instinktive adfærd. Nogle gange passer denne adfærd bare ikke ind i vores hverdag, og så bliver den til problematisk adfærd, selvom den set fra dyrets side er helt naturlig og normal!

  • Typiske eksempler på problemadfærd hos katten er:
  • Katten miaver hele tiden.
  • Katten er urenlig: for eksempel tisser den eller har afføring i ejerens seng eller sofa, eller på ejerens tøj.
  • Katten strinter (markerer) indendørs
  • Katten kradser i møblerne.
  • Katten er aggressiv: for eksemple bider og kradser den når den bliver kælet.
  • Katten er aggressiv over for andre katte i hjemmet.
  • Katten er bange.

Forståelse og træning

Mange af disse eksempler er adfærd, der fra kattens side virker helt naturlig i de omgivelser den nu engang er havnet i. Mens ejeren bliver mere og mere frustreret og bare ikke forstår, hvorfor katten ikke vil holde op med denne adfærd, når de nu igen og igen har fortalt det at det er forkert!

Gennem forståelsen af dyrets naturlige behov, og hvordan de passer ind i den hverdag, katten er placeret i, vil en adfærdskonsulent give dig råd og vejledning i, hvordan du kan prøve at ændre de problematiske mønstre til mere acceptabel adfærd.

En konsultation hos mig vil oftest inkludere et træningsprogram, samt ændring af rutiner i hverdagen. En ændring af problematisk adfærd hos et kæledyr er med andre ord ikke noget der sker ‘over-night’, men derimod noget der ofte kræver meget tid og energi af dig. Til gengæld er det jo ofte sjovt at træne og aktivere sit dyr, og desuden vil du på langt sigt få et bedre forhold til din kat eller hund hvis frustrationen over problemadfærden ophører.

Kontakt mig, hvis du vil have hjælp til et problem med din kat. Ring til mig på tlf. 28 99 66 53 eller send en mail til post@misbehaving.dk.

 

Få rådgivning

Læs mere om typiske adfærdsproblemer, som jeg kan hjælpe dig og din kat med at løse. Kontakt mig på
tlf. 28 99 66 53

Jeg samarbejder med

 

Maxizoo

Jeg er medlem af